Mediteren in Waddinxveen

Verstilling zoeken – ont-moeting vinden

Photo by Osman Rana on Unsplash

Even stoppen met praten, werken, rennen.
Ruimte maken in hoofd en hart.
Op adem komen.
Je antenne afstemmen met een bijbels woord.

Hectische wereld
We leven in een hectische wereld waarin veel mensen zich opgejaagd voelen. Eindeloze prikkels, veel komt op je af. En misschien doe je er zelf hard aan mee, leg je jezelf (en anderen) ook van alles op. Al die onrust kan je afhouden om ruimte te maken voor God in je leven, terwijl je dat eigenlijk wel graag zou willen. Misschien wil je in je hart best meer van God ervaren, maar is het lastig om daar een weg in te vinden.  

Verlangen naar rust, verstilling, diepgang
Veel mensen (binnen en buiten de kerk) zoeken meer balans en innerlijke rust. Logisch dat er steeds meer cursussen zijn op het gebied van yoga en mindfulness; een tijdschrift als Happinez is heel populair. Meditatie en innerlijke rust liggen ook in het hart van de christelijke traditie.

Meditatie in de christelijke traditie. 
Jezus zelf zocht de stilte op, zocht steeds weer de verbinding met zijn Vader. In de christelijke traditie zijn mensen dat blijven doen. Al bij de zgn. woestijnvaders en -moeders kun je daarover lezen. Verschillende (eeuwenoude) meditatiemethoden kunnen je leren om je open te stellen en te ontvangen van God, de Bron van je leven. 
Meditatie brengt rust en verdieping van je geloof. Meditatie helpt om, in verbondenheid met God, mens-uit-één-stuk te worden. Verbonden met God, met de ander en met jezelf. 

PKN en Vacare
Vanuit de PKN is een platform opgericht voor meditatief leven : Vacare.
Vacare betekent vrij zijn  – voor God, voor jezelf en naar de ander. 
In het hele land zijn er meditatiegroepen die zich bij dit platform hebben aangesloten. Ook de meditatiegroep in Waddinxveen heeft zich daarbij aangesloten. De groep is laagdrempelig en open van karakter. 
Het is niet zozeer een gespreksgroep waarbij we veel gedachten uitwisselen. Wel een oefenplek om ruimte te maken voor wat echt belangrijk is in je leven. Een oefenplek om je antenne scherp te stellen op God, die nauw met ons leven is verbonden. 

Vacare: Meditatie in de kerk

Voor wie: iedereen is welkom! Zeker ook als je nog nooit iets aan meditatie hebt gedaan. Huidige deelnemers komen uit Waddinxveen en de regio.
Waar: Ontmoetingskerk, Dagkapel (Zaal 1), Groensvoorde 3, Waddinxveen
Wanneer: vanaf 17 oktober 2022 tweewekelijks op maandagmiddag (16.00 u tot 17.00 u) en maandagavond (20.00 u tot 21.00 u). I.v.m. de RIVM-Coronaregels zijn er per meditatiebijeenkomst 12 à 14 deelnemers.
Kosten: Deelname is gratis. Je kunt een vrijwillige bijdrage geven ter bestrijding van de kosten.  

Begeleiding & Info: Martien van Bergen; tel: 0182-619020; e-mail: meditatie.waddinxveen@gmail.com; website: martienonline.org

Opgeven (aanbevolen i.v.m. RIVM-Coronaregels): via website: martienonline.org

Klik hier en je vindt een kleurrijke luxe folder met nog meer informatie.

Klik hier en je vindt een kleurrijke poster met alle info bij elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s