‘De langste reis….duurt zo lang.’

Foto door Jake Francis via Pexels

‘De langste reis is de reis naar binnen.’ Dit is een bekende uitspraak van Dag Hammarskjöld maar ook van Simone Weil en Dorothé Sölle. Het citaat geeft de pelgrimsweg weer die ieder mens, gelovig of ongelovig, gaat.
Je kunt het citaat ook betrekken op ‘leren mediteren’. (lees hier verder….. & voor een gedicht-annex-Lectio Divina; klik op onderstaande link).

Mediteren heeft niets spectaculairs. Het is belangrijk dat ik het heel gewone ervan besef. Het heeft niets theatraals, het is doodgewoon. Ik begin er gewoon aan, dat is het belangrijkste. Ik vraag mijzelf niet af: ‘Ben ik wel voldoende toegerust voor deze reis? Heb ik wel de nodige wilskracht of karaktersterkte of wat dan ook?’ Ik begin er gewoon aan.
Ben ik eenmaal van start gegaan, dan zal alles wat ik nodig heb voor de reis mij geschonken worden. Ik bouw de meditatie in in iedere dag. Ik besef dat ik onmogelijk kan leren mediteren zonder dat ik mediteer. Het eerste wat mij te doen staat, is er tijd voor maken. Ik mediteer elke morgen en elke avond.

Bron: In the beginning. John Main

Lectio Divina met een gedicht-8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s