Of hoe dat heet…..

‘Wat is het toch moeilijk om dingen te beschrijven. Wat is het toch moeilijk om dingen te zien. Ik vraag me af of ik werkelijk in staat ben om te zien.Ik ben niet stil genoeg om de wonderen die mij omringen in mij op te nemen: de extatische vlucht van een duif, het contact tussen twee afgedankte schoenen, het patroon in een stuk smeerkaas. Mijn Aantekenboek Van Bijzondere Dingen is al aan zijn derde deel toe, en nog altijd ben ik gewoon aan het leren kijken. Ik weet dat dit voorlopig mijn hele taak is. De grote dingen, ja de grote dingen zullen later komen, als ik er klaar voor ben.’

Iris Murdoch – Bruno’s Droom, p.57, bewerkt door Martien.
Citaat Iris Murdoch – gelezen door Martien

‘Het Verhaal gaat dat God je liefheeft, dat Hij bij je is, in je leeft, in je woont, je roept, je verlost en je een begrip en een licht geeft die niet te vergelijken zijn met wat je in boeken hebt gevonden of in preken hebt gehoord.’

Thomas Merton

Klik hier voor een bijpassend gedicht bij deze twee citaten.

Klik hier voor een Lectio Divina met het gedicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s